EläinfysioterapiaEläinfysioterapialla pyritään parantamaan tai ylläpitämään eläimen toiminta- ja liikkumiskykyä eläinfysioterapian keinoin. Terapian toteutustapa ja tavoitteet määritellään eläintä havainnoimalla ja omistajaa haastattelemalla sekä tarvittaessa tarkempien tutkimus- ja mittausmenetelmien avulla. Eläinfysioterapiassa käytettäviä menetelmiä ovat mm. manuaaliset tekniikat, terapeuttinen harjoittelu ja ohjaus sekä fysikaaliset hoidot.

Eläinfysioterapialle on tarvetta jos hevonen tai koira on esimerkiksi alkanut liikkua epäpuhtaasti, suorituskyky on alentunut tai ilmenee muita tuki- ja liikuntaelimistön vaurioita ja kiputiloja. Lisäksi eläinfysioterapiaa käytetään myös operaatioiden jälkeisessä kuntoutuksessa. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että sairaan eläimen fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri! Minulla on ollut vuosien varrella hyvä yhteistyö alueen eläinlääkärin Sari Långin kanssa. Myös yhteistyö kaikkien eläimen kanssa työskentelevien ihmisten (omistaja, hoitaja, valmentaja) kanssa on tärkeää hyvän hoitotuloksen saamiseksi.

Hevosten terapiat toteutan tallikäynteinä tai hevosen voi tuoda meidän talliin hoidettavaksi (Kivimäentie 34, 63500 Lehtimäki). Koirien eläinfysioterapia toteutetaan pääsääntöisesti koiran kotona.

Eläinfysioterapiaa toteutan jos kalenterissani on tilaa.© T:mi Virpi Mäki-Opas   |   Kopiointi kielletty!
webdesign Valokuvaus Tuulia N 2014